Duurzame energie


Erve ’t Hacht is een boerenbedrijf met meerdere bedrijfsgebouwen. Je kunt je voorstellen dat het heel veel energie kost om de gebouwen op temperatuur te houden en van warm water te voorzien. Daarom hebben we bij de bouw van het bedrijf veel aandacht besteed aan duurzame energievoorzieningen.

Houtkachel
Erve ’t Hacht maakt geen gebruik van gas om het huis en de andere gebouwen te verwarmen. Daarvoor is één houtkachel verantwoordelijk, maar dan wel een hele speciale. Deze kachel krijgt de hele dag automatische toevoer van shredder, oftewel gesnipperd hout. De warmte die hierbij vrijkomt kan alle gebouwen verwarmen.

Zonnecollectoren
Naast de werktuigenschuur zijn tien zonnecollectoren opgesteld. Deze collectoren zorgen ook voor de verwarming van het water op Erve ’t Hacht.

Aardwarmtekorven
Op het terrein van Erve ’t Hacht zijn verder nog vier aardwarmtekorven geplaatst. Deze zie je niet, want ze zitten in de grond. De korven zijn 4 meter diep en zorgen voor de koeling van het huis. Warm water uit het huis wordt door de buizen van de korven gevoerd, koelt daardoor af en weer terug naar het huis geleid.
 

Erve 't Hacht op Facebook Erve 't Hacht op Instagram