Erve 't Hacht,
een mooie
eenheid

Over ons


Welkom op Erve ’t Hacht, ons boerenbedrijf waar we sinds najaar 2012 mogen wonen en werken. Een prachtplek! Het bedrijf is helemaal nieuw opgebouwd, en ademt toch een warme en eigen sfeer. Samen met familie, vrienden en specialisten hebben we jarenlang aan dit project gewerkt.

In 2008 kochten we het bedrijf van de erven Haandrikman in buurtschap Engeland, waar de plannen voor Erve ’t Hacht tot stand kwamen. Een erf zoals vroeger, met een ‘losse strooiing’. Oftewel: de bedrijfsgebouwen liggen ogenschijnlijk natuurlijk verspreid over het terrein. Toch hebben we het op de vierkante centimeter zo uitgedacht. En daarom vormt Erve 't Hacht met uiteenlopende gebouwen als een B&B, atelier, jongveestal, werktuigenschuur en woning een mooie eenheid. Waarbij ook veel aandacht is besteed aan het gebruik van duurzame energie.

We hebben de naam Erve ’t Hacht met een speciale reden gekozen, want deze omgeving bestond vroeger uit kolkende moerassen en verraderlijke zuddes (diepe veengronden). Het was daarom een hachelijke onderneming om hier op het land te werken. In een oud krantenartikel uit de jaren ‘60 over deze plek vonden we de term “op ’t Hacht”. En zo was Erve ’t Hacht geboren.

Nu levert het wonen en werken op Erve ’t Hacht natuurlijk geen gevaar meer op. We vinden het een voorrecht om dit veelzijdige boerenbedrijf te mogen runnen. En dat doen we niet alleen, ook onze dochter Rosanne, schoonzoon Jarno en zoon Bas zijn actief op het bedrijf.

We wensen je veel plezier tijdens je verblijf op Erve ’t Hacht. Tot ziens!

Albert & Joke Waterink
 

Erve 't Hacht op Facebook Erve 't Hacht op Instagram